U nastavku sezone OKI Kakanj 92 ubilježio i četvrtu pobjedu

U drugom dijelu nastavka sezone 2016/17 OKI Kakanj 92 ubilježio je i četvrtu pobjedu. Nakon Bosne, Tigra i Čelića u XVI kolu nastavka prvenstva u Prvoj ligi BiH u sjedečoj odbojci pobjedili su i OKI Brčko iz Brčkog rezultatom 3:0, po setovima 25:22,25:22 i 25:18.

Prvi set kakanjski odbojkaši su konstantno vodili od početnih 1:0, do krajnjeg rezultata u setu od 25:22.

Jedino izjadnačenje bilo je kod rezultata 16:16.

U drugom setu odbojkaši OKI Kaknja su uvečini vodili sa dva-tri poena razlike, dok su nerješeni rezultati zabilježeni kod 1:1, 2:2 i u finišu drugog seta 21:21. Kod rezultata 23:22 gosti kod takozvanog kuhanja u zoni četri kakanjske polovice terena ubacuju loptu u aut,što kakanjci koriste i rješavaju ovaj set na svom servisu 25:22.

Treči set je bio jako bitan za goste . Nebili ostali u igri  otvaraju ga jako dobro sa početnim vodstvom od 1:4. Uz veliku borbenost posebno u polju,spašavajući par lopti kakanjci prave niz od 6:0 i prelaze u vodstvo od 7:4. Na drugom tehničkom vode sa 16:10 i rutinski privode set i meč kraju. Treći set je završen rezultatom 25:18.

U drugom dijelu prvenstva dobili smo ekipu Bosne,evo sad i Brčko,a predstoje nam utakmice sa Zenicom i Neretvom iz Mostara. Sve četri ove ekipe bore se za drugu poziciju koja vodi u viši rang. Dva favorita smo pobjedili,očekuju nas još pomenuta dva u kojima će mo dati sve od sebe i dostojanstveno završiti sezonu, a samim tim i testirat naše snage za slijedeću sezonu gdje ćemo pokušati učiniti korak više. Mi čemo do kraja odigrati maksimalno i sportski, a ključne utakmice za prelazak u viši rang odigraće sami konkurenti u međusobnim susretuma, tu posebno mislim na utakmicu Neretve i Brčkog, a u poslednjem kolu Bosne i Zenice, rekao je naš sagovornik Haris Čišija.

OKI Kakanj 92 – OKI Brčko 3:0  /25:22, 25:22, 25:18 /

OKI KAKANJ 92 : Jasmin Haračić, Mukades Trako, Nermin Plasto, Emir Zečević, Ševko Imamović, Hariz Dautbašić, Samir Mehinović, Kovač Mirnes, Haris Čišija, Abdel Fazli, trener Hajrudin Zekić

OKI BRČKO:Ramo Rendić, Ekrem Banda, Hazir Brozović, Denis Čonda, Aldin Mujanović, Akif Piskavica, Mirsad Gavranović, Damir Brodlić, Savud Trašić, Bajro Korora, trener Arsin Hamidović

SUDIJSKI DVOJAC:Delalić Mirza, Ismo Džemalija oba iz Sarajeva

Možda vam se svidi

Leave A Reply