U krcatoj kakanjskoj dvorani: Pandžini momci pregazili Široki Brijeg

Dugo najavljivana utakmica između prvoplasirane ekipe Kaknja i drugoplasirane ekipe Širokog Brijega izazvala je veliki odziv publike na ovu košarkašku ljepoticu.

Kao što smo navikli od kakanjskih košarkaša od samog početka su krenuli žestoko i sa visokim presingom. Visokim ritmom stekli su prednost od jedanaest poena u prvoj četvrtini. Prva četvrtina je završena rezulatom 26:15.

Drugi period Kakanjci su nastavili u istom ritmu, te na poluvrijeme otišli rezultatom 44:35.

U trećoj četvrtini košarkaši Širokog Brijega su dodali gas i krenuli jurišati rezultat, međutim odlična odbrana Kakanjaca se izborila sa svim navalama gostujućih igrača te je ova četvrtina završena rezultatom 64:53.

Završni period igre pripao je ponovo domaćim igračima te su upisali sigurnu pobjedu protiv glavnog konkuretna za titulu rezultatom 89:80.

Najefikasniji u ekipi Kaknja su bili Ermin Dedić koji je ubacio 14 poena uz 6 odbrambenih skokova, zatim Eldar Merdanović koji je dodao 16 poena uz 8 skokova. Kapiten Aldin Muflizović je pogodio 12 poena i imao 2 skoka.

Također treba istaći je navijačka skupina “Green Firm 2006” gromoglasno navijala tokom cijele utakmice i veliko im hvala što su svaku utakmicu uz naše košarkaše.

(Alibašić Kemal – Kakanj-X)

Možda vam se svidi

Leave A Reply