34.6 C
Kakanj
Utorak, 22 Juna, 2021

U Kraljevoj Sutjesci djelujemo preventivno

Proteklih dana vrši se pojačan nadzor i povećana je prisutnost policijskih patrola na području Kraljeve Sutjeske, ali i drugih lokalnih zajednica na području Zeničko-dobojskog kantona. 

-Ovo je rezultat sveukupne procjene bezbjedonosnih aktivnosti u svim općinama Zeničko-dobojskog kantona i sagledavanja opće situacije te su mjere nadzora pojačane – rekao je Feni policijski komesar MUP-a ZDK-a Semir Šut.

Naglašava da nemaju konkretnih saznanja niti najava o bilo kakvim događajima.

-Imajući u vidu da smo na području Kraljeve Sutjeske svojevremno imali locirano policijsko odjeljenje, i zahtjev mještana ovog područja za pojačanim prisustvom policije zbog nekoliko provalnih krađa i nemilih događaja koji su se tu desili, mi smo procijenili i odlučili da ukupni prostor Kraljeve Sutjeske, a posebno prostor Samostana Kraljeva Sutjeska, pojačano obezbjeđujemo radi našeg preventivnog djelovanja – ističe Šut.

Pojačano prisustvo policije u Kraljevoj Sutjesci lokalnom stanovništvu nagovještava da bi moglo doći do ponovnog formiranja odjeljenja policijske stanice Kakanj na ovom lokalitetu, ali to zasad niko ne može potvrditi.

-Ne možemo govoriti još o formiranju odjeljenja, ali svakako potvrđujemo naše pojačano prisustvo na području Kraljeve Sutjeske i svih područja gdje smo analizom utvrdili da je došlo do povećanja broja krivičnih djela – kazao je Feni policijsli komesar MUP-a ZDK-a.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO