U Kaknju, Visokom i Tešnju promovisana kampanja „Borba protiv nasilja u porodici”

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa Međunarodnim programom pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde SAD-a (ICITAP), sprovodi kampanju  pod nazivom „Borba protiv nasilja u porodici“. Cilj naznačene kampanje je podizanje svjesti javnosti o pomenutom problemu, kao i  ispitivanje stanja o općem stavu građana o ovom problemu, njihovom znanju o istom, te poznavanju zakonskih propisa u pogledu navedenog.  U tom kontekstu, u proteklih nekoliko dana, poduzimane su zajedničke aktivnosti na sprovođenju kampanje, što je u okviru planiranih mjera podrazumjevalo i postavljanje štandova na najfrekventnijim lokacijama i trgovima u gradovima, na kojim su policijski službenici zajedno sa predstavnicima ICITAP-a građanima djeliti promotivni materijal.

Naznačena kampanja je promovisana i realizirana u Kaknju,Tešnju i Visokom.Pored osnovnog cilja kampanje da se javnost podstakne da blagovremeno prijavljuje ovaj problem, željeni efekat naznačenih aktivnosti je bio da se građani upoznaju sa najvažnijim odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici FBiH, čijom je dosadašnjom primjenom ostvaren znatan napredak u borbi protiv ove negativne pojave u društvu. (MUP ZDK)

 

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar