6.8 C
Kakanj
Subota, 8 Maja, 2021

U Kaknju pronađena marihuana ?

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 11 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (4), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

Dana 18.04.2016. godine, u ulici Branilaca Bosne, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “BMW”, registarskih oznaka T96-A-628, kojim je upravljao T.D. iz Travnika. Prilikom pregleda navedenog lica, pronađena su dva paketića sa praškastom materijom koja asocira na opojnu drogu. Lice T.D. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 18.04.2016. godin, u ulici Margita, od strane lica H.A. iz Zenice počinjeno je krivično djelo fizičkim napadom na O.M. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Lice H.A. je lišeno slobode, te je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Visoko

Dana 18.04.2016. godine, u službene prostorije obratio se S.H. iz Visokog i prijavio da je tokom noći 17/18.04.2016. godine, izvršena teška krađa u pomoćni objekat-šupu u njegovom vlasništvu, a koja se nalazi u neposrednoj blizini kuće. Tom prilikom je otuđena određena količina elektro alata. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 18.04.2016. godine, u ulici Selima ef. Merdanovića, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju izvršili pretres prostorija, vlasništvo T.K., a koje koristi lice B.M. iz Kaknja. Prilikom pretresa pronađen je jedan paketić biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 18.04.2016. godine, u službene prostorije obratila se S.D. iz Maglaja i prijavila da je u vremenskom periodu od 11.04. do 16.04.2016. godine, u mjestu Moševac, izvršena krađa iz njene porodične kuće, kojom prilikom je otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 18.04.2016. godine, u mjestu Bistrica, po naredbi Općinskog suda u Žepču, policijski službenici Policijske stanice Žepče izvršili su pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi P.V. Prillikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti: pištolj kalibra 7,65 mm sa okvirom i 10 komada municije istog kalibra, pištolj sa okvirom za municiju, plinski pištolj i dvije zračne puške. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 18.04.2016. godine, u ulici Aleja šehida, dogodila se saobraćajna nezgoda padom sa bicikla lica H.A. iz Zenice, kojom prilikom je isti zadobio teške tjelesne povrede. Službenici uniformisane policije su sačinili zapisnik o navedenoj saobraćajnoj nezgodi.

Zavidovići

Dana 18.04.2016. godine, na regionalnom putu Zavidovići-Kakanj u mjestu Poljice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW Golf“, registarskih oznaka J15-E-913, kojim je upravljao S.E., i pješak B.M., koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO