U Kaknju pojeftinjenje: Usluga Obdaništa “Mladost” pojeftinila sa 150 KM na 50 KM mjesečno

0
Slika: Ilustracija

Od 1.aprila 2018.godine plaćat će se samo 50 KM mjesečno za usluge koje pruža Javna predškolska ustanova “Mladost” Kakanj. Ova odluka je označila potpuni preokret u pogledu dostupnosti usluga kakanjskog Obdaništa “Mladost” svim građanima sa cjelokupnog područja općine Kakanj obzirom da se radi o cijenama koje će biti prihvatljive za sve, što znači i za one sa malim porodičnim mjesečnim primanjima.

Nova cijena od 50 KM će se primjenjivati od 1.aprila 2018.godine. Obzirom na ograničenost kapaciteta i ograničen broj djece koja mogu biti primljena u kakanjsko Obdanište “Mladost”, bit će definisani kriteriji po kojima će se provoditi procedura prijema djece. U kriterijima će biti primijenjeno načelo prioriteta kod prijema na način da prednost imaju djeca iz porodica sa manjim mjesečnim primanjima (socijalna karta porodice).

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ova aktivnost će biti realizirana na transparentan, pošten i javnosti dostupan i vidljiv način, tako da neće i ne smije biti nikakvih pojava koje nisu u skladu sa kriterijima.

Do sada u Kaknju se usluga Obdaništa “Mladost” plaćala 125 i 150 KM ovisno od uzrasta djeteta, no sada je cijena za sve 50 KM mjesečno. (Press Općine Kakanj)