U Kaknju pojeftinjenje: Usluga Obdaništa “Mladost” pojeftinila sa 150 KM na 50 KM mjesečno

Od 1.aprila 2018.godine plaćat će se samo 50 KM mjesečno za usluge koje pruža Javna predškolska ustanova “Mladost” Kakanj. Ova odluka je označila potpuni preokret u pogledu dostupnosti usluga kakanjskog Obdaništa “Mladost” svim građanima sa cjelokupnog područja općine Kakanj obzirom da se radi o cijenama koje će biti prihvatljive za sve, što znači i za one sa malim porodičnim mjesečnim primanjima.

Nova cijena od 50 KM će se primjenjivati od 1.aprila 2018.godine. Obzirom na ograničenost kapaciteta i ograničen broj djece koja mogu biti primljena u kakanjsko Obdanište “Mladost”, bit će definisani kriteriji po kojima će se provoditi procedura prijema djece. U kriterijima će biti primijenjeno načelo prioriteta kod prijema na način da prednost imaju djeca iz porodica sa manjim mjesečnim primanjima (socijalna karta porodice).

Ova aktivnost će biti realizirana na transparentan, pošten i javnosti dostupan i vidljiv način, tako da neće i ne smije biti nikakvih pojava koje nisu u skladu sa kriterijima.

Do sada u Kaknju se usluga Obdaništa “Mladost” plaćala 125 i 150 KM ovisno od uzrasta djeteta, no sada je cijena za sve 50 KM mjesečno. (Press Općine Kakanj)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar