U četvrtak 9.februara 2017.godine u Omladinskom centru Kakanj je održan okrugli sto  o temi “Trenutno stanje u oblasti pčelarstva, otkrivanje uzroka nestajanja pčelinjih zajednica i sanacija nastalih posljedica“.

U raspravi je bilo riječi o trenutnom stanju u oblasti pčelarstva na području općine Kakanj, problematici nestajanja pčelinjih zajednica u posljednje vrijeme, iznalaženju mogućnosti sanacije nastalih posljedica, te uspostavljanju bolje saradnje svih relevantnih subjekata u ovoj oblasti.

Učesnici rasprave na okruglom stolu bili su predstavnici Općine Kakanj, članovi udruženja pčelara”Bagrem” i “Matica” Kakanj, predstavnici Saveza poljoprivrenih udruženja “KAP” Kakanj i Saveza pčelara ZDK, kantonalni veterinarski inspektor, te doc.dr. Behija Dukić sa Veterinarskog fakulteta iz Sarajeva i profesionalni pčelar Ferid Velagić iz Tuzle.

Nakon rasprave definirani su zaključci  koji će biti uvršteni u plan prioritetnih aktivnosti u oblasti pčelarstva u narednom periodu, a kojeg će zajedno usaglasiti udruženja pčelara sa područja općine Kakanj, Općina Kakanj i Savez pčelara ZDK.

Organizator okruglog stola bila je Općina Kakanj.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here