U Istanbulu najmanje četvero poginulih u terorističkom napadu

Najmanje četvero ljudi poginulo je, a 36 je ranjeno nakon samoubilačkog napada u jednoj od centralnih ulica Istanbula, rekao je guverner provincije Istanbul Vasip Šahin. Među stradalima je i bombaš samoubica.

Eksplozija se dogodila u ulici Istiklal, u blizini trga Taksim. Među poginulima je i napadač, a policija je okružila cijeli kvart. Prema informacijama medija, jedna osoba, za koju se smatra da je povezana sa napadima, uhapšena je.

[pullquote align=”center”]

Nebojša Regoje, Ured za odnose sa javnošću MVP BiH:

“Za sada nema informacija da među stradalima u današnjem bombaškom napadu u centru Istanbula ima državljana Bosne i Hercegovine”!

[/pullquote]

Tragedija je mogla biti i mnogo veća, da policija nije omela teroristu u njegovoj prvobitnoj namjeri, nakon čega je on bombu aktivirao “iz straha” na mjestu gdje je bilo manje ljudi.

Viši turski zvaničnik rekao je da su prema prvim pokazateljima Kurdistanska radnička partija (PKK) ili njena srodna grupa odgovorna za današnji napad u Istanbulu.

Čavušolu: Borba protiv terorizma biće nastavljena

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Čavušolu rekao je danas da će se borba protiv terorizma nastaviti punom snagom nakon današnjeg samoubilačkog napada u Istanbulu.

Čavušolu je ovo rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare u Istanbulu sa iranskim ministrom vanjskih poslova Mohamadom Džavadom Zarifom, koji je u zvaničnoj posjeti Turskoj.

U međuvremenu, turski ministar zdravlja Mehmet Mujezinoglu rekao je da je među povrijeđenima 12 stranaca.

Možda vam se svidi

Leave A Reply