14.4 C
Kakanj
Srijeda, 12 Maja, 2021

U intervencije uključena dodatna mehanizacija

28. decembar 2014. godine, 18:24 sati: Danas od podneva sva raspoloživa mehanizacija “Vodokoma” i “Trgošpeda” je na terenu i vrši čišćenje puteva od snijega i posipanje abrazivnim materijalom.

Na putnim pravcima čije zimsko održavanje nije definirano ugovorom o redovnom održavanju angažirana je dodatna mehanizacija.

Obzirom da snijeg i dalje pada bit će potrebno ponavljati intervencije tokom noći, a bit će uloženi maksimalni napori kako bi do ranih jutarnjih sati kada polaze autobusi saobraćajnice bile očišćene.

Prije početka snježnih padavina u sve mjesne zajednice odvezene su značajne količine abrazivnog materijala kako bi se u zimsko održavanja puteva, posebno kritičnih dionica, uključili na volonterskoj osnovi i sami mještani. Međutim, zabilježen je veoma mali broj slučajeva uključivanja mještana u zimsko održavanje.

Jedan od vozača danas je na Facebook-profilu Općine Kakanj napisao interesantan komentar u kojem navodi kako je put do njegovog sela danas bio teško prohodan, te je iznio još jedno zapažanje.

“Iako ima abrazivnog materijala na početku sela uopšte nije posut po cesti, a kada sam stavio lance i došao u selo 10 momaka ko brdo igraju košarke! Šta reći?”, napisao je.

U svrhu zimskog održavanja gradskih saobraćajnica, lokalnih i nerazvrstanih puteva Općina Kakanj je potpisala ugovore sa preduzećima “Trgošped” i “Vodokom”. Usluge zimskog održavanja se plaćaju sredstvima poreznih obveznika tj. građana, pa prema tome, uz predstavnike Općine Kakanj, nadzor nad provođenjem ugovorenih obaveza mogu vršiti i sami korisnici usluga koji najbolje znaju da li se zimsko održavanja vrši blagovremeno i na adekvatan način.

Zbog toga građane Kaknja obavještavamo da sve informacije u vezi zimskog održavanja, eventualne prijave neočišćenih puteva, te kritike ili pohvale mogu uputiti dežurnim službama pomenutih preduzeća u bilo koje doba dana i noći putem telefona:

JP “Vodokom” Kakanj:
061/ 745 293 – Rasim Begić i 061/835 078 – Mahir Neimarlija) i
032/555  357 – “Trgošped”.

Press Općine Kakanj

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO