10 C
Kakanj
Četvrtak, 6 Maja, 2021

U Dobriljevu zaplijenjeno 28 stabljika marihuane

Dana 21.08.2017. godine, u poslijepodnevnim satima, od strane pripadnika Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je na lokalitetu brda Kuber, iznad sela Dobriljevo, u dijelu obraslom šumom i niskim rastinjem, pronađen zasad biljaka koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju.

Prilikom obilaska terena, na dijelu gdje se nalazio sporni zasad, pripadnici navedene jedinice su pronašli lice B.Z., kod kojeg je, izvršenim pregledom, u ručnoj torbi pronađena određena količina vršica i listova spornih stabljika. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano do dolaska uviđajne ekipe Policijske uprave I, koja je na licu mjesta izvršila uviđaj. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon izvršenog uviđaja, pronađene stabljike, tačnije 28 stabljika, visine od 120 do 190 cm, su fotografisane i izuzete sa lica mjesta, te će biti dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ radi vršenja potrebnih vještačenja.

Nad licem B.Z., rođenim 1986. godine, iz Zenice, je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO