U Ćatićima iz teretnih vozila ukradeni akumulatori i gorivo

0
Foto: Kakanj-X / Arhiv

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kriminal je počinjen na području općine Kakanj i to u utorak (22.04.2019. godine)  u 08,25 sati. U dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice D.A., iz Kaknja i tom prilikom prijavilo da su tokom noći 21/22.04.2019. godine, u mjestu Čatići, iz dva teretna motorna vozila marke “Mercedes”, registarskih oznaka A06-M-118 i E59-O-968, otuđena četiri akumulatora i sedamdeset litara pogonskog goriva. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Dva su kriminaliteta zabilježena i na području Tešnja i Žepča.

U Tešnju  je jučer, u 10,25 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratilo lice R.V., iz Tešnja i tom prilikom prijavilo da je u toku noći 21/22.04.2019. godine, u mjestu Vukovo, iz pomoćnog objekta vlasništvo istog koji nije bio obezbijeđen, izvršena krađa dvije motorne pile, raznog alata i autodijelova. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Jučer u Žepču, u 17,15 sati, u prostorije Policijske stanice Žepče se obratilo lice D.M., rođeno 1970. godine, iz Žepča, i prijavilo da je oko 16,30 sati, u selu Biljevina, bez ikakvog povoda napadnuto sjekirom od strane lica D.M., rođenog 1969. godine, kojom prilikom je zadobilo povrede u predjelu glave. Nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Žepče, lice D.M. je upućeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je i zadržano. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

U saobraćaju na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

 

 

(Kakanj-X / MUP ZDK)