U akciji SIPA-e uhapšeni vlasnik “Vatre” Nedim Čedić, ali i “Metropolisa” Nedžad Rašidagić

Potvrđeno nam je da je pretreseno na desetine elitnih objekata u centru grada i izuzeta određena dokumentacija, a sve prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeno je 12 osoba, a izvršen je pretres i sarajevske “Vatre”, ”Metropolisa”, restorana “Une”, “Kibeta”, “Luke”…

U akciji je uhapšen Nedim Čedić, vlasnik sarajevskog lokala “Vatra”.

Među osumnjičenima je i Bakir Hadžić, vlasnik restorana ”Una”, ali njega sinoć SIPA nije pronašla na adresi. On se, prema informacijama ”Avaza”, nalazi u Hrvatskoj.

– Nakon višemjesečne istrage Tužilaštva KS i Državne agencije za istrage i zaštitu, pripadnici SIPA-e uhapsili su 12 osoba zbog krivičnih djela porezna utaja, zloupotreba položaja ili ovlasti i računarsko krivotvorenje. Među osobama koje su uhapšene su uglavnom vlasnici sarajevskih ugostiteljskih objekata i odgovorne osobe firmi koje su se bavile servisiranjem fiskalnih kasa – navodi se u zajedničkom saopćenju Tužilaštva KS i SIPA-e.

Među uhapšenima su i vlasnici restorana “Metropolis” Nedžad Rašidagić, ali i vlasnik “Montane”. On je predat Kantonalnom tužilaštvu, kao i još četiri osobe,prenosi Avaz

Sakib Korović, vlasnik sarajevskog restorana “Kod Kibeta”, osumnjičen je, ali se ne nalazi u BiH.

Možda vam se svidi

Leave A Reply