2.8 C
Kakanj
Ponedjeljak, 25 Januara, 2021

U 2021. besplatna članarina za sve građane u Gradskoj biblioteci : Kakanj promovira književnost

U vremenu kada je nauka zašutjela a neukost sve glasnija vrlo je važno biti u pravom kolosijeku.

Ponekad je teško razlikovati i pravi smjer odabrati, ali sve to može postati olakšano ukoliko radimo na sebi. Rad na sebi svakako od brojnih faktora koje trebamo uzeti u obzir podrazumijeva možda i najviše naše obrazovanje, posebno neformalno.

Ovim tekstom posebno stavljamo fokus na mlade.

Jedan takav korak možete učiniti upravo danas, jer ste privilegovani na određeni način kao stanovnik Kaknja.

U Gradskoj biblioteci Kakanj će u 2021. godini članarina biti besplatna za sve one koji se učlane. Radi se o međusobnoj saradnji Gradske biblioteke Kakanj i Općine Kakanj koja je obezbijedila finansijska sredstva za besplatnu članarinu svakog od vas koji se učlane.

Načelnik Mirnes Bajtarević pozvao je sve da što više koriste bogate riznice pisane riječi.

  • U 2021. godini članarina u Gradskoj biblioteci u Kaknju će za sve one koji se učlane biti besplatna jer će sve troškove članarine platiti Općina Kakanj. Pozivam građane da što više koriste usluge bogate riznice pisane riječi koja je sa svojim blagom kojeg čuva i svojim vrijednom radom postala poznata izvan lokalnih okvira”, rekao je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

Kako se navodi, ovim potezom cilj je učlanjenje što većeg broja učenika osnovnih škola jer  Gradska biblioteka Kakanj adekvatno može da odgovori  u svim slučajevima kada školske biblioteke imaju manji broj traženih knjiga u odnosu na potrebe učenika.

 

(Kakanj-X.com)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO