Tvornica cementa Kakanj i TBG BH dobitnici prestižne Best Buy Award medalje

U istraživanju Best Buy Award najboljeg odnosa cijene i kvaliteta, potrošači u Bosni i Hercegovini su potvrdili kako su Tvornica cementa Kakanj i TBG BH, članice HeidelbergCement grupe, Br.1 na bosanskohercegovačkom tržištu
Drugo bosanskohercegovačko specijalizirano istraživanje Best Buy Award Construction Bosnia and Herzegovina 2015/2016, u kojem se ispituje zadovoljstvo građana Bosne i Hercegovine najboljim odnosom cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu, pokazuje da ispitanici najveći broj glasova za najbolji odnos cijene i kvaliteta u kategorijama proizvođača cementa i betona daju upravo preduzećima Tvornica cementa Kakanj i TBG BH.
Rezultat je ovo predmetnog istraživanja Best Buy Award Construction Bosnia and Herzegovina Survey 2015/2016 švajcarske organizacije ICERTIAS (www.icertias.com) na uzorku od 1.200 ispitanika građevinske struke te privatnih osoba koje su nedavno gradile i renovirale svoje domove u Bosni i Hercegovini, korisnika interneta, koristeći CAWI – DEEPMA metodologiju (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness).
Best Buy Award istraživanja su nezavisna istraživanja koja mjere isključivo iskustvo, percepciju i mišljenje potrošača o tome tko na tržištu nudi proizvod ili uslugu s najboljim odnosom cijene i kvaliteta.
Ispitanicima, građanima Bosne i Hercegovine, korisnicima interneta, su u istraživačkoj anketi putem web obrasca između ostalih, postavljena i sljedeća pitanja:
 „Navedite naziv proizvođača cementa koji u Bosni i Hercegovini nudi najbolji omjer cijene i kvalitete:
Najveći broj ispitanika na ovo je pitanje odgovorio: „Kakanj (Heidelberg)“.
„Navedite naziv proizvođača betona koji u Bosni i Hercegovini nudi najbolji omjer cijene i kvalitete:
Najveći broj ispitanika na ovo je pitanje odgovorio: „Heidelberg“.
Pitanja su bila otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su oni slobodno mogli sami navoditi nazive proizvođača i davaoce usluga koji, prema njihovom iskustvu i mišljenju, nude najbolji odnos cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu.
Zahvaljujući ovoj osvojenoj poziciji, Tvornica cementa Kakanj i TBG BH imaju pravo nositi i isticati prestižnu oznaku “Best Buy Award- Br. 1 – najbolji odnos cijene i kvaliteta”.
Metodologija i uzorak
Istraživanje Best Buy Award Construction Bosnia and Herzegovina  2015/2016(www.bestbuyaward.org) sprovela je švajcarska organizacija
ICERTIAS – International Certification Association GmbH (www.icertias.com) na području Bosne i Hercegovine tokom mjeseca septembra 2015. putem web ankete metodom CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness).
U anketi je učestvovalo 1.200 ispitanika građevinskih stručnjaka, privatnih osoba koje su nedavno gradile i renovirale svoje domove, građana Bosne i Hercegovine, korisnika interneta.
Istraživanje u vezi sa Nagradom za najpovoljniju kupovinu je sprovedeno u skladu sa odredbama Međunarodnog kodeksa o sprovođenju socijalnih istraživanja i istraživanja tržišta, usvojenog od Međunarodne trgovinske komore i  Evropske asocijacije istraživačkih eksperata (ESOMAR – European Association of  Research Experts).
O projektu Best Buy Award
Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) je projekt švajcarske organizacije ICERTIAS -International Certification Association GmbH (www.icertias.com) kojeg u Bosni i Hercegovini provodi i zastupa sestrinska kompanija ICERTIAS doo iz Hrvatske.
Osnovni je cilj istraživanja bio taj da se dobije uvid u iskustvo i percepciju stanovnika Bosne i Hercegovine o robnim markama proizvoda i usluga te proizvođača i trgovaca za koje se smatra da daju najbolji odnos cijene i kvaliteta (tzv. Best buy) od strane korisnika, ali i prema percepciji onih koji nužno nisu korisnici, ali imaju relevantno mišljenje na osnovu iskustva njima bliskih osoba (kolege, prijatelji, rodbina i sl.).
U današnje vrijeme, kupci više nego ikada ranije traže bolji kvalitet za potrošeni novac (value for money). Prije nego što se odluče za kupovinu, savremeni kupci upoređuju cijenu i kvalitet svakog proizvoda koji žele da kupe. Odnos između dobre cijene i najboljeg mogućeg kvaliteta (najbolja kupovina – best buy) je, više nego ikada ranije, važan za evropskog potrošača.
Cilj projekta i sertifikata Best Buy Award je pojednostavljivanje potrage za najboljim proizvodima i uslugama po najpovoljnijoj cijeni. Namjera projekta je da bude od koristi kupcima na lokalnom i međunarodnom tržištu.(icertias.org)
Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar