Tvornica cementa Kakanj donirala 500.000 KM za obnovu !

U situaciji kada Kakanj zbraja ogromne štete nanesene imovini građana i imovini kakanjske lokalne zajednice, u momentima kada se sa zabrinutošću gleda na činjenicu da će trebati ogromni novčani iznosi da se otklone stravične posljedice poplava, vodenih bujica i klizišta, iz Uprave Tvornice cementa Kakanj-HeidelbergCement Group stiže informacija da su donijeli odluku o donaciji 500.000,00 KM za pomoć ugroženom stanovništvu BiH i obnovu područja devastiranih uslijed nezapamćenih poplava.

Od ovog iznosa 100.000 KM će biti direktno uplaćeno na račun Općine Kakanj.

“Imali smo priliku vidjeti kroz kakve nedaće su građani Bosne i Hercegovine, a samim time i naši sugrađani prošli. Mi smo svo vrijeme pratili i bili na tereneu, i nažalost se uvjerili u velika razaranja koja su nastala ovom elementarnom nepogodom.
Razgovarali smo sa upravom i dioničarima i odlučili da pomognemo sa donacijom od 500.000 KM. Dijelom ce biti biti uplaceno u novcu a dio u građevinskom materijalu. Novac ćemo uplatiti za lokalnu zajednicu, a konkretni koraci se očekuju već u narednim danima. Ostala sredstva ćemo koordinirati sa svim nivoima vlasti i učestvovati i različitim projektima izgradnje u Federaciji i Republici Srpskoj. Štete su ogromne, a mi smo jedna od prvih kompanija koja je pokazala jedan od osnovnih principa a to je da brine o društvo i društvenoj zajednici.” – kazao je direktor TCK Kakanj gospodin Izudin Neimarlija

Općinski štab civilne zaštite Kakanj upućuje Upravi Tvornice cementa Kakanj izraze najiskrenije zahvalnosti, te naglašava da će zasigurno u kolektivnoj svijesti ovdašnjeg naroda zauvijek ostati zapamćen ovaj gest koji je došao u teškim trenucima kao ohrabrenje, znak optimizma, snage i htijenja da se svi zajedno izborimo sa nevoljama koje su nas zadesile.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.