TV 1 raskinula ugovor s digitalnom platformom Bosna TV

TV1 raskinula je Ugovor sa digitalnom tv platformom Bosna TV, putem koje su mnogobrojni gledatelji u dijaspori, a naročito širom SAD-a pratili program ove TV kuće.

Donedavno Bosna TV1 je imala pravo emitiranja signala TV1 u dijaspori na zadovoljstvo mnogobrojnih gledatelja. Međutim, zbog nepoštovanja odredbi Ugovora, TV1 se odlučila na prekid suradnje i oduzela im je pravo reemitiranja svog programa.

Naime, već mjesecima vlasnik platforme Bosna TV ne izmiruje obaveze propisane Ugovorom, a program TV1 se i dalje, nakon raskidanja Ugovora, nastavio ilegalno emitirati, navode iz ove tv kuće.

Sa TV1 poručuju da se obratiti nadležnim institucijama kako bi zaštitili svoja prava, a nadležnim sudovima podnijeti će i odgovarajuće tužbe.

”Mi nismo jedina televizija iz BiH koja se suočava sa ovim problemima, a platforma Bosna TV na ovaj način nažalost manipulira i mnogobrojnom bh. dijasporom. Korisnici usluga Bosna TV-a nisu dužni plaćati svoje račune, upravo iz razloga što se vlasnici ove platforme na ilegalan način koriste signalom naše TV kuće, kao i brojnih TV kuća koje su im otkazale suradnju, a od korisnika uredno naplaćuju usluge“, poručuju sa TV1.

Možda vam se svidi

Comments are closed.