Tužne sudbine u BiH: Djevojčica u 10-oj godini s planine sišla u selo i tek tada dobila rodni list

Tužne priče dolaze iz mnogih bh. gradova. Na stotine teških sudbina, suza i vapaja zabilježile su kamere “Ispuni mi želju”, jedne od najgledanijih emisija Hayat TV-a.

Nemoguće je ostati ravnodušan uz takve priče, nemoguće je biti nijem na one koji u velikoj neimaštini čekaju da im neko pokuca na vrata, uputi lijepu riječ, pomoć koju trebaju da bi, koliko-toliko, nastavili s normalnim životom.

U humanitarnoj misiji ekipa “Ispuni mi želju”, zahvaljujući donacijama ljudi velikoga srca, unijela je sreću u mnoge porodice. Ono što ohrabruje je činjenica da većina i nakon emitiranja emisije i dalje dobiva pomoć, koja im omogućava život dostojan čovjeka.

Kamere “Ispuni mi želju” bile su i u mjestu Dub pored Travnika. Tamo živi porodica Sabahudina Husića.

Priča koju ćete večeras gledati u najmanju ruku je nevjerovatna.

– Nakon više od deset godina postojanja emisije „Ispuni mi želju“, pomislimo da smo sve do sada vidjeli i da nas ništa više ne može iznenaditi. Ova priča, uvjerila nas je u suprotno – kaže nam Šejla Cocalić, voditeljica “Ispuni mi želju”.

U porodici Husić živi i 10-godišnja djevojčica. Tek u svojoj desetoj godini dobila je rodni list. Rođena je na planini i tek po silasku s planine odnosno “novim životom” koji su nastavili u Dubu, upisana je u matičnu knjigu rođenih i u školu.

Večeras od 21 sat u programu Hayat TV-a pogledajte nevjerovatnu priču njenog oca Sabahudina Husića.

Ukoliko želite pomoći Sabahudinu i njegovoj porodici da bar na trenutak imaju život dostojan čovjeka možete ih kontaktirati na broj Sabahudina Husića, 062 414 – 709.

Možda vam se svidi

avatar