Tužne ispovijesti mještana Bara: Mislili smo da je došao Kijametski dan

U mjestu Bare u općini Kakanj jutros je samo tuga. Klizište je progutalo tri kuće, a jedna žena je smrtno stradala.

Ekipa portala Klix.ba posjetila je jutros mještane ovog naselja koji su nam ispričali da su pretrpjeli užasan strah i da još ne vjeruju šta se desilo.

Pričaju i komentarišu “preko ograde”.

“Mislio sam da je neko uključio automat i hoće da poubija cijelo selo. Izađem i začujem vrisku. Bilo je kao da je došao Kijametski dan”, sa suzama u očima nam priča jedan mještanin.

Behrad Kazazić je bio u svom stanu, začuo je lupanje i izašao vani bez obuće.

“Kada sam pogledao, baraka je išla prema meni. Bilo je užasno. Baraka je išla prema mom stanu i mislio sam da će nas sve zatrpati. Na moju sreću nije došlo do kuće, ali Samira je poginula”, sa tugom na licu i spuštenim pogledom nam priča Behrad.

Imala je dvije djevojčice. Njen suprug Hajro se uspio spasiti, a kćerka Melisa je u bolnici.

“Kada je izlazio vani, ona mu je samo rekla ‘Hajro, pazi na Melisu’. Tada je i zatrpalo”, pričaju nam komšije Samire Kovačević.

I najhrabriji bi se prepali strahote koja je zadesila mještane Bara. Od stresa i straha noćas nije bilo sna.

Jedan od mještana je poveo jedinu ovcu koja je preživjela. Spuštene glave je prošao pored ljudi.

Stradala je i stoka koja je bila u štalama, a teren je još uvijek nepristupačan i ograđen žutom trakom. Pripadnici Civilne zaštite Općine Kakanj i pripadnici policije osiguravaju mjesto. Iz objekata koji su ugroženi mještani su iseljeni i smješteni kod rodbine i prijatelja. Kako saznajemo, jedna porodica je smještena u osnovnu školu.

Mnogi vjeruju da na ovom mjestu život više neće biti moguć. Danas će biti organizovan i sastanak predstavnika Općine sa porodicama koje su izgubile domove ili su ugrožene, kako bi se što prije pronašlo adekvatno rješenje, jer je hladno. (Klix)

Možda vam se svidi

Comments are closed.