Tužiteljstvo ispituje slučaj sa golim djevojčicama na Facebooku

Nakon što je prije dva dan srpski Blic otkrio priču o djevojčicama starim 13 i 14 godina, koje su svoje nage i provokativne fotografije objavljivale na društvenim mrežama, policija je po hitnom postupku ispitala čitav slučaj.

Direkotri osnovnih škola su, naime, tvrdili kako se trend razmjenjivanja i objavljivanja golišavih fotografija počeo širiti poput epidemije.

” Po hitnom postupku prikupljeni su svi dokazi i činjenice vezane za ovaj slučaj i proslijeđeni su tužiteljstvu. Sada je na potezu sud koji će utvrditi krivnju djevojčica, ali i eventualnu odgovornost roditelja ”, kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

U MUP-u navode i da je ovo problem društva u cjelini, ali prije svega roditelja čija je primarna uloga da zaštite svoje mališane od opasnosti koje vrebaju na internetu.

”Ovo je još jedan dokaz dobre suradnje medija i policije, jer su novinari još jednom ukazali na određene anomalije. Odjel za visokotehnološki kriminal je u najkraćem mogućem roku istražio slučaj i prikupilo dokaze o njemu ”, kažu u MUP-u.

Djevojčice koje su na društvenim mrežama popularnost stekle svojim golišavim fotografijama i neprimjerenim ponašanjem digle su veliku prašinu u društvu. Jedna od ‘popularnih’ djevojčica ugasila je profil na Facebooku, dok ostale poručuju medijima da ‘pronađu svoj život i manje se bave njihovim’. Problem je što su one uzor svojim prijateljima iz razreda, pa se njihovo ponašanje među djecom smatra kao poželjno. Zato imaju i po 5.000 pratitelja na Facebooku.

” Sav materijal koji je pristigao u tužiteljstvo bit će postepeno i pažljivo analiziran. Sada je suviše rano donositi bilo kakve zaključke, ali će se pažljivo sagledati postoje li tragovi kaznene odgovornosti. U svakom slučaju, ova tema zavrjeđuje puno pažnje ”, kazao je za Blic.rs Branko Stamenković, tužitelj za visokotehnološki kriminal.

Izvor:Jutarnji.hr

Možda vam se svidi

Comments are closed.