Tužilaštvo traži da se Radončić vrati u pritvor

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine uputilo je žalbu Sudu Bosne i Hercegovine na odluku o ukidanju pritvora Fahrudinu Radončiću je prekršio mjera zabrane određene nakon puštanja iz pritvora, a Radončićev odvjetnik Asim Crnalić nam je potvrdio ovu informaciju te najavio ulaganje žalbe na žalbu Tužiteljstva BiH.

Fahrudina Radončić pušten je iz pritvora 17. veljače 2016. uz određene mjere zabrane, a zahtjev Tužiteljstva BiH da mu se produži pritvor nije uvažen.

Mjere zabrane odnose se na zabranu napuštanja adrese boravišta, zabranu sastajanja sa svim svjedocima koji su već saslušani, kao i približavanje tim svjedocima na udaljenosti manjoj od 100 metara i zabranu međusobnog kontaktiranja i sastajanja sa suoptuženim u ovom krivičnom predmetu te zabranu kontaktiranja sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču ovog krivičnog postupka.

Iz Suda BiH ranije je saopćeno da u slučaju da optuženi prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora. Još uvijek nije poznato koje mjere zabrane su prekršene.

(Hayat.ba)

Možda vam se svidi

avatar