Turistička katastrofa na otoku Hvaru

Utjecaj pandemije na turističku sezonu u Hrvatskoj najbolje ilustrira stanje na otoku Hvaru, jednoj od turističkih atrakcija na Jadranu.
Na Hvaru je trenutno otvoreno najviše između 20 i 30 posto ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela tek su tri otvorena.
– Brojke su katastrofalne, nikada u historiji hvarskog turizma Grad Hvar nije imao ovako loše rezultate, u ovo doba godine. Sada se u Hvaru odmara, brojkom i slovom 66 stranih turista, dok je prošle godine u ovo vrijeme u Hvaru bilo 4588 gostiju. Ovo su poražavajuće brojke i kada sam ih ja u petak dobio, nisam mogao vjerovati svojim očima, iako sam znao da je stanje katastrofalno-  kazao je Slobodnoj Dalmaciji Teo Jeličić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Hvara.
Grad Hvar, za sada ove godine, bilježi pad od 96 posto dolazaka turista, a u isto vrijeme bilježi pad od 91 posto u noćenjima.
– Od ovih 66 turista, koji su usprkos svemu došli u Hvar, nešto je Slovenaca, Austrijanaca, Nijemaca i Čeha. Da bi vam približio kakva je situacija u Hvaru, najbolje govori podatak da je trenutačno otvoreno, najviše između 20 i 30 posto svih ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela otvorena su njih tri-  navodi Jeličić koji ističe kako nema optimizma ni za iduća dva mjeseca jer se rezervacije otkazuju.

Možda vam se svidi

Leave A Reply