Tuka: "Molio sam Boga da mi podari snage da ostanem na svom nivou"

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka još jednom je oduševio domaću ali i svjetsku javnost, osvojivši prvo mjesto u utrci na 800 m na atletskom mitingu Dijamantske lige u Monte Karlu.

Podsjetimo, Tuka je veći dio utrke bio na četvrtoj ili petoj poziciji, nakon čega je munjevitim sprintom pred ciljnu liniju prestigao konkurente i završio na prvoj poziciji.

Tuka je 800 metara istrčao za rekordnih 1:42:51 što je najbolji rezultat sezone u svijetu i njegov lični rekord, a valja spomenuti kako je upravo on prvi bh. atletičar koji je nastupio na ovom respektabilnu mitingu u Monacu.

Impresije nakon sinoćnjeg uspjeha karijere Tuka je ekskluzivno podijelio za “Avazov” portal.

Nije očekivao pobjedu

– Iskren da budem nisam očekivao pobjedu, kao ni ovako odličan rezultat. U Monaco sam otišao potpuno rasterećen, a prije samog početka trke bio sam maksimalno opušten. Ovo je moj prvi nastup na Dijamantskoj ligi i samo sam molio Boga da mi podari snage da ostanem na svom nivou, ali i dobroj formi koju sam pokazao u Madridu.

Ističe kako još uvijek pokušava shvatiti šta se zapravo desilo sinoć na mitingu, te da i dalje ne može biti svjestan da je osim prvog mjesta ostvario i odličan rezultat.

– Još uvijek nisam svjestan šta se sve izdešavalo, vjerujte da ne znam šta sam uradio?! Najbolji rezultat u svijetu ove godine i četvrti najbolji rezultat u Evropi svih vremena, ali i 11. u svijetu svih vremena je nešto zaista posebno, nešto što je teško povjerovati.

Pao na sedždu

Tuka je nakon pobjede i ovaj put pao na sedždu, a ističe kako ga vjera zapravo i održava u svemu ovome.
– Dragi Allah mi je podario snagu i sve ovo, vjera je ta koja me zapravo drži ovako stabilnim u svemu ovome. Poslije svakog namaza zamolim Boga da podari samo hajr za mene, te da, ako mi omogući uspjeh, da me još više učvrsti na zemlji kako bih bio još bolji i kako bi On bio zadovoljan sa mnom. Meni je najvažnije da dragi Allah bude zadovoljan sa mnom, a onda moji roditelji.

avaz

Možda vam se svidi

Comments are closed.