TUGA U VISOKOM Majka još iščekuje i doziva sina jedinca

0

Nakon prekjučerašnje stravične saobraćajne nesreće u Begovom Hanu, u kojoj je život izgubio Hasan Šabanović, u njegovim Gornjim Poriječanima u Visokom jučer su vladali tuga, plač i nevjerica, piše Avaz.ba.

Šabanović je stradao na magistralnom putu M-17, u naselju Begov Han kod Žepča, prilikom odrona zemlje koja je završila na cesti.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prevozio meso

Na njegovo vozilo palo je stablo, a potom i veća količina kamenja i zemlje na reaktiviranom klizištu. Nažalost, i ovaj slučaj sa smrtnim ishodom dokaz je da vlasti, skoro godinu nakon katastrofalnih poplava i klizišta koji su zadesili našu zemlju, nisu učinile dovoljno kako bi zaštitile građane od ovakvih nepogoda.

Život 53-godišnjaka ugašen je u trenutku obavljanja svakodnevnih poslova – distribucije mesa iz vlastite proizvodnje.

Foto: Avaz.ba

Majčinski instinkt

Prilikom naše jučerašnje posjete Gornjim Poriječanima, o Hasanu smo mogli čuti samo riječi hvale. Kažu da je bio vrijedan čovjek, poželjan komšija, uzoran sin, muž, otac… Posebno drago sjećanje ostaje kod djece, koju je Hasan volio pomilovati po glavi i počastiti bombonima po povratku s terena.

Kako saznajemo, Hasan je bio sin jedinac rahmetli hadžije Saliha i hadži Fatime, koja zbog zdravstvenih problema i nije svjesna da ga više nema.

– Po staroj navici, ona majčinskim instinktom očekuje povratak svog sina s terena i počinje ga dozivati – kazala nam je Hasanova supruga Hidajeta, dodajući da je sa suprugom planirala zajednički odlazak na hadž.

Foto: Avaz.ba /Šabanović će biti ukopan na lokalnom mezarju

Kćerka Nudžejma i sin Nedžmin, oboje studenti, također su u šoku, ne mogu vjerovati da njihovog oca više nema.

Danas dženaza
Komšije, badžo Ejub i ostali članovi porodice maksimalno su angažirani da završe sve pripreme za dženazu, koja će biti obavljena danas, nakon podne-namaza, na mjesnom mezarju u Gornjim Poriječanima.