Tuga u Šumatcu: Svirepo ubijeni supružnici ispraćeni na vječni počinak

U Šumatcu je danas klanjana dženaza bračnom paru Đogić, Salihu i Fatimi koji su nedavno ubijeni u porodičnoj kući. Dženazi je prisustvovao veliki broj prijatelja, komšija i ljudi koji su dolaskom željeli odati posljednje poštovanje ljudima, koji su prema riječima mnogih, istinski vrijedili.

Podsjećamo, supružnici Đogić ubijeni su na monstruozan način. Njih su, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, usmrtili maloljetnici E.Đ. i T. Š., obojica iz Šumatca, kojima je Općinski sud u Velikoj Kladuši odredio jednomjesečni pritvor. Završena obdukcija pokazala je veliki broj ubodnih rana, najvećim dijelom po vratu i glavi žrtava.
rema nezvaničnim informacijama, nesretni supružnici su ubijeni tupim predmetom, navjerovatnije šarafcigerom i lopatom, a na mjestu zločina bili su vidljivi tragovi borbe, jer su se pokušavali odbraniti. Iako u Tužilaštvu USK ne žele davati nikakve detalje u vezi ovog predmeta, s obzirom da se radi o maloljetnicima, navodni motiv ubistva je koristoljublje, jer su iz kuće odneseni novac i ostale dragocjenosti,piše Oslobodjenje

Maloljetnici su, također, ukrali automobil od ubijenih penzionera koji su nekoliko sati koristili.

Možda vam se svidi

Leave A Reply