Tuga u Mostaru: Lara (18) krenula po nenu na Rujište, ali nikad nije stigla

Hercegovačka javnost je u šoku, a nad mostarsko naselje Humilišani nadvio se oblak tuge nakon vijesti o tragičnoj pogibiji 18-godišnje Larise Ćurić.

Cesta je odnijela još jedan mladi život. Larisa je stradala u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć na regionalnom putu Potoci-Rujište, u mjestu Porim.

Lara, kako su je odmilja zvali, u oktobru je tek proslavila punoljetstvo. Bila je uzoran učenik, te je nedavno iz Srednje medicinske škole izašla kao učenik generacije.

Nakon punoljetstva, uspješno okončanog srednjeg školovanja i mature, došao je red i na vozački ispit. Sinoć je vozila svoju posljednju vožnju.

Na Rujište je krenula po svoju nenu. Iako je, kako nam priča izvor blizak porodici, otac planirao ići, ona se sama ponudila da ode, jer je otac imao nekog posla oko kuće. Da ne prekidao posao, ponudila se Lara da očevim vozilom ode po nenu, s obzirom na to da nije daleko od njihove kuće. Po nenu nažalost, nije stigla….

Mještani Humilišana s nevjericom govore o onom što je zadesilo ovu porodicu, o kojoj imaju samo riječi hvale. Za roditelje nema riječi utjehe. Iza Lare su ostala i dva mlađa brata i brojna rodbina i prijatelji, koji neće dozvoliti da uspomena na nju izblijedi.

Djevojka je upravljala vozilom “ford”, nad kojim je, pod još neutvrđenim okolnostima, izgubila kontrolu, te sletjela s ceste niz strminu od 40 metara, nakon čega je vozilo završilo na krovu.

Kako nam je jutros potvrdio dežurni tužilac, nakon izvlačenja tijela obavljen je vanjski pregled, te su na glavi unesrećene nađene povrede od kojih je preminula.

Vozilo je prevezeno pred PU Mostar radi neophodnih tehničkih vještačenja, a tijelo nastradale predato je porodici.

Možda vam se svidi

Leave A Reply