Tufekčić: Nema zakona sve dok su Bošnjaci Livna pobunjenici protiv tzv. Herceg Bosne

U Mostaru je završena sjednica Komsije za usaglašavanje tekstova oba doma Parlamenta Federacije. Borci su provobitno udaljeni ispred zgrade Vlade FBiH da bi potom ušli u zgradu da dodatno razgovaraju sa članovima Komisije.

“Izvinjavam se novinarima što nisam dozvolio pristup ovoj sjednici jer sam želio da još jednom potvrdimo stavove koje smo donijeli na prošloj sjednici i glasali za to. Ponovo je Komisija za usaglašavanje tekstova dala prolaz osnovnom tekstu koji je predložen od strane federalne vlade a koji je usvojen u oba doma parlamenta. Komsija je isto tako dala prolaz amandmanima koji su usvojeni a vlada ih je prihvatila kao svoje i samim time su postali sastavni dio teksta zakona”, rekao je predsjednik Komsiije Jasenko Tufekčić novinarima nakon sjednice.

On je kazao da je usvojen zaključak da se početkom naredne sedmice održi sastanak sa premijerom i dva dopremijera i rukovodstvima oba doma parlamenta, predsjednikom i dopredsjednicima Federacije.

Naveo je da svako onaj ko misli da ga proba ultimatumima i rokovima prisliti se vara, te da će parlament će na osnovu onoga što je donio doći do najkvalitetnijeg zakona.

Kazao je da jedino Bošnjaci Livna nemaju rješenja da su demobilisani borci, nego papire u kojima su pobunjenici protiv tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne.

“Moj uvjet uvjeta je da nema zakona dok Bošnjaci Livna ne budu regulisani kao borci Oružanih snaga BiH, i da imamo pristup svakom zakonu te da možemo ostvariti svoja boračka prava. Nije samo Sarajevo Bosna i Hercegovina nego i Mostar i Livno. Ja sam predsjednik komisije i iza ovog zakona ne stojite samo vi. Znam da iza njih stoje broja udruženja Armije Bosne i Hercegovine rekao je Tufekčić.

Možda vam se svidi

Leave A Reply