Tuča Fukara i policije u Kaknju – Četiri osobe uhapšene

Na stadionu u Kaknju je 15 minuta pred početak utakmice između Rudara i Slobode izbila je opšta tuča između navijača Slobode i pripadnika policije.

Nekoliko kamenica je palo na teren, a pripadnici specijalne policije slobode su lišili četiri navijača iz Tuzle.

Oko 200 navijača Slobode danas je iz Tuzle otputovalo u Kakanj kako bi pružili maksimalnu podršku fudbalerima Slobode u najvažnijoj utakmici sezone.

“Neposredno pred početak susreta došlo je do naguravanja jednog dijela gostujućih navijača koji su na nasilan način pokušali da uđu u stadion. Veći broj navijača bio je u alkoholiziranom stanju, a u naguravanju jedan policijski službenik zadobio je lakše tjelesne ozljede. Uhićene su četiri osobe koje su sprovedene na kriminalističku obradu u PS Kakanj. Oni će, uz prekršajne naloge, biti pušteni nakon što utakmica bude gotova”, rekao je dežurni operativni u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona

Zašto navijači Rudara u pretposljednjem kolu protiv ekipe Mladosti u Doboju nisu imali pravo ući na stadion? Kažu zbog Odluke Nogometnog saveza BiH, gdje stoji zabrana ulaska gostujućim navijačima.

Postavljamo pitanje, zašto je na jučerašnjoj takmici na stadionu Rudara bilo prisutno par stotina navijača Slobode koji su uz to pravili probleme ?? Ko je kriv?

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.