Trump za LBC: Johnson je “sjajan čovjek”, Corbyn bi bio loš po Veliku Britaniju

Američki predsjednik Donald Trump je u emisiji na britanskom radiju poručio kako bi aktuelni premijer zemlje Boris Johson i lidera Brexit stanke Nigel Farage mogli napraviti sjajan posao u toj zemlji, ako bi se ujedinili, prenosi Anadolu Agency (AA).

Trump se telefonom uključio u emisiju na britanskom radiju LBC, u kojoj je gostovao lider britanske desničarske Brexit stranke Nigel Farage.

Američki predsjednik je tom prilikom istakao kako ima dobre odnose s liderima, uključujući i britanskog premijera Borisa Johnsona, kojega je okarakterisao kao “sjajan čovjek”.

“Smatram da je on (Johnson) prava osoba za ovo vrijeme”, rekao je Trump.

Savjetujući Faragea da sarađuje s Johnsonom, Trump je poručio: “Znam da možete doći do tačke na kojoj ćete napraviti sjajne stvari. Ako se ujedinite bićete nezaustavljivi.”

Trump je prilično pesimistično zvučao govoreći o lideru britanskih laburista Jeremyju Corbynu. “Smatram da će (Corbyn) biti loš po vašu zemlju. Odvest će vas u pogrešnom pravcu, ali vaša zemlja ima nevjerovatan potencijal”, rekao je Trump.

Corbyn je brzo reagovao na ove riječi Trumpa, oglasivši se putem društvenih mreža.

“Donald Trump se pokušava uplitati u proces britanskih izbora kako bi omogućio svom prijatelju Borisu Johnsonu da bude izabran”, naveo je Corbyn.

Slični komentari na Trumpove izjave mogli su se pročitati i u britanskim medijima.

Nakon nepostizanja dogovora o Brexitu, Parlament Velike Britanije izglasao je prije dva dana odluku o prijevremenim izborima u toj zemlji, a oni će se održat 12. decembra.

Možda vam se svidi

Leave A Reply