Trump: Policija ubija više bijelaca nego crnaca

Američki predsjednik Donald Trump je na pitanje novinara u vezi s policijskim nasiljem u njegovoj zemlji, poručio kako policija u SAD-u ubija više bijelaca nego crnaca.

Trump je dao intervju za televizijsku kuću CBS tokom kojeg je govorio o policijskom nasilju koje je ponovo u fokusu nakon ubistva američkog crnca Georgea Floyda, 25. maja ove godine, ali i o odnosu s Kinom i pandemiji COVID-19. Trump je Floydovu smrt od policijskog nasilja nazvao “užasnom”, a na potpitanje novinara: “Zašto onda još crnci umiru od policijskog nasilja?”, bio je vrlo oštar.

– Bijelci također umiru od policijskog nasilja. Kakvo je to strašno pitanje? Bijelci čak i više umiru od crnaca – rekao je Trump.

Navodeći da bi škole koje su prešle na obrazovanje na daljinu zbog izbijanja COVID-19 trebale biti ponovo otvorene na jesen, Trump je rekao da škole koje se ustručavaju vratiti na obrazovanje licem u lice čine veliku grešku. Podvukao je kako je držanje zatvorenih škola opasnije od virusa. Kada je riječ o odnosima s Kinom, Trump je pručio kako trenutno nema želju da razgovara s Kinezima, prenosi “Faktor“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply