Trump: 200.000 mrtvih od koronavirusa u Americi? Pa mislim da je to šteta

0

Upitan o tome kako komentariše informaciju da je u utorak u Sjedinjenim Državama broj smrtnih slučajeva od koronavirusa dostigao 200.000, predsjednik Donald Trump rekao je kako misli da je to šteta.
 
Kako piše CNN, nakon što je ignorirao pitanje njihove novinarke, Trump je bio prisiljen prokomentarisati 200.000 smrtnih slučajeva u toj zemlji, a razgovor je zatim preusmjerio na svoj standardni odgovor na virus, optužujući Kinu i rekavši da je broj smrtnih slučajeva mogao biti mnogo gori da on nije poduzeo akciju.
“Mislim da bi, da nismo učinili stvari kako treba, imali dva i po miliona mrtvih. Ako pogledate alternativu, mogli biste imati dva i po miliona smrtnih slučajeva ili nešto slično. Mogli bismo imati broj koji bi bio znatno veći”, rekao je Trump novinarima prije odlaska iz Bijele kuće.
“Vidjeli ste moj govor u UN-u., Kina je ovo trebala zaustaviti na njihovoj granici. Nisu smjeli dopustiti da se proširi po cijelom svijetu i to je užasna stvar”, dodao je.
Trump smatra da bi Amerika imala više od 3 miliona smrtnih slučajeva od koronavirusa da nije zatvorila svoje granice.
“To je užasna stvar, nikada se nije trebalo dogoditi. Kina je dopustila da se ovo dogodi i samo se toga sjetite”, poručio je Trump.
klix