Trogodišnjakinja ima veći IQ od Einsteina

Ophelia Morgan-Dew proglašena je najpametnijim djetetom u Velikoj Britaniji. Njen IQ je 171, dok je genijalac Albert Einstein imao 160.

Mala Ophelia izgovorila je prvu riječ s osam mjeseci, a brzo je svladala brojeve, boje i abecedu.

Njena majka Natalie shvatila je da ima pametno dijete, a stručnjaci su potvrdili da je djevojčica iznad prosjeka.

Djevojčica ima sjećanja na događaje i kad je imala manje od godinu dana, što nije tipično jer ljudi obično ne pamte prije treće godine.

 • “Voli da sa mnom i tatom čita knjige, igra se sa brojevima i slovima na računaru. Jako je aktivna, uvijek nešto radi i živahna je. Voli da se igra i sa svojim vršnjacima u parku. Ona je predivna djevojčica, želim samo da bude zdrava i sretna”, rekla je njena mana za “Daily Mail”.

  Trogodišnjakinja je zahvaljujući visokom koeficijentu inteligencije, postala najmlađa članica Udruženja MENSA.

  “Mnogi ljudi, uključujući mene, stidi se da slavi intelektualna dostignuća svoje djece. Shvatila sam da ne postoji razlika između roditelja koji slave sportske medalje svoje djece i Ophelija zaslužuje da bude hvaljena zbog toga što je izuzetno pametna”, dodala je Natalie.

  Ophelia se nalazi vrhu u 0,03 odsto populacije uzimajući u obzir intelektualne sposobnosti. Ostvarila je bolji rezultat od jedanaestogodišnjeg Arnava Šarme i dvanaestogodišnjeg Raula Došija koji su do sada nosili titulu najpametnije djece Velike Britanije. Njihov IQ iznosi 162. (NN)

  Možda vam se svidi

  Leave A Reply