U srijedu 27.05.tekuće godine u Maloj Sali Doma kulture u Kaknju iza akšam namaza u organizaciji Omladinskog udruženja Amber upriličena je tribina na temu; „Sihr i Liječenje sihra Kur“anom „. Musafir, predavač koji je „zijaretio“ u Kaknju je bio uvaženi poznati Hafiz Fuad Seferagić. Seferagić je rođen 25.januara 1970.godine u Cazinu, svršenik Gazi Husrev begove medrese u Sarajevu (1990), dok je godine 2003. pred čuvenim alimom hadži hafizom Halidom Hadžimulićem r.a., položio hifz Kur'ana. Živi i radi u Minhenu kao imam i hatib u džematu “Ikre”.

seferagicHafiz Seferagić je vrstan karija Kur'ana, dok je posebno među Bošnjacima poznat i kao kantautor i izvođač ilahija i kasida, kojeg je Stvoritelj darivao milodičnim glasom, što u vjerskim programima u kojima učestvuje daje poseban čar. Napisao je preko 100 ilahija i kasida na bosanskom jeziku, te ga uz dr. Džemaludina Latića svrstavaju u sam vrh autora pjesama u kojima su opjevani Allah dž.š. i Njegovi Poslanici. Visokotalentovan smisao za pisanje i izvođenje ilahija i kasida svrstao ga uz rame sa našim glasovitim hafizima Sulejmanom Bugarijem, Mensur Malkić, Aziz Alilijem, Šabana Burhanom, Senad Podojak… za koje se može reći da pripadaju generaciji duhovnih buditelja vjerskog i nacionalnog identita na kraja osamdesetih godina prošlog vijeka pa do današnjih dana. Naime, pred krcatom salom gdje se iskupio veliki broj vjernika o vrstama Sihra, kako oni nastaju i kako se liječe opsežno je izlagao Hafiz koji se aktivno bavi liječenjem već 12 godina. Govorio je o dešavanjima kod ljudi koji su dolazili sa raznim vrstama Sihra koji su se poslije uz Kur“an i redovno praktikovanje namaza uspješno izliječili.

seferaagic lijecenje kur anom1Osim toga istakao je „Vjernici su poslastica Šejtanima i njegovim armadama džina nemuslimana; letača, jedrilica, ronioca, ljubavnika, odmetnika itd., a njihovo nasrtanje i djelovanje je potpomognuto i bezbrojnim sihirbazima kojih ima skoro pa na svakom ćošetu. Najrazličitije vrste sihira su se proširile i postale svakodnevnica. Želim ukazati na sihir “poturanja” ili “bacanja čini” (džinaa izvršioca sihra) ili na sihr jezika, govora, ubjeđivanja, omanđijavanja putem organa govora (jezika) a u današnje vrijeme se naravno to može odnositi i na medije poput tv, radio stanica, interneta, različitih chateva u kojima prednjači fejsbuk; jer su sihirbazima i džinima mimo njih dostupne sve informacije osoba, od datuma rodjenja, imena roditelja, slika, adresa itd.“ Napomenut ćemo da je kakanjski džemat bio počašćen sa Hafizovim učenjem ezana za akšam namaz a na kraju predavanja je Seferagić proučio ilahiju“ Ti si ruža džennetska“! (Hamid Hadžić / Kakanj-X)

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj