Tri ključna savjeta protiv podočnjaka i natečenih očiju koja morate znati

Podočnjaci su posljedica našeg stila života – kako prehrambenih navika, tako i neredovitog spavanja i mnogih drugih štetnih navika

1. Promijenite prehrambene navike

Ako su vam oči često natečene ili imate osjećaj kao da se koža oko njih pretvorila u ‘jastučiće’ obratite pažnju što jedete i pijete. Slane namirnice i alkohol naime djeluju na zadržavanje vode u organizmu i natečenost. Njihovim izbjegavanjem vrlo brzo će se smanjuiti ‘vrećice’ ispod očiju i otečenost cijelog područja. Uz to, izbjegavanjem slane hrane i alkohola na duže staze sasvim sigurno će se stesati i vaša linija, pa je to još jedan dobar razlog da u prehranu uvedemo više voća i povrća i obavezno, puno zdrave tekućine!

2. Ne trljajte oči!

Možda niste znali ali trenje koje nastaje pri trljanju očiju može uzrokovati nastanak tamnih mrlja, odnosno pigmentaciju kože oko očiju! Osim toga, na taj način koža postaje i crvena pa osim što izgleda kao da ste netom plakali, nimalo pohvalno neće djelovati ni vaš pogled u ogledalo. Vrijeme je da se konačno riješite ove loše navike.

3. Spavajte – na jastuku

Ako spavate na ravnom, bez potpora jastuka, velika je mogućnost da se višak vode u organizmu nakuplja i u području očiju te da se probudit epodbuli. Poduprite se jastukom (ili s dva) kako bi cirkulacija bolje radila i smanjila otečenost oko očiju. (cosmopolitan.hr)

Možda vam se svidi

Leave A Reply