Trgovački lanac Bingo kažnjen sa 90.000 KM

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine na osnovu Zakona o konkurenciji radi ocjene koncentracije kaznilo je privrednog subjekta Bingo d.o.o. sa ukupno 90.000 KM.

Radi nepodnošenja Prijave koncentracije u Zakonom predviđenom roku u Zakona o konkurenciji izriče se novčana kazna privrednom subjektu BINGO d.o.o. u iznosu od 30.000,00 KM i privrednom subjektu MENPROM d.o.o. u iznosu od 7.500,00 KM.

Zbog provođenja koncentracije bez Rješenja Konkurencijskog vijeća izriče se novčana kazna privrednom subjektu BINGO d.o.o. u iznosu od 60.000,00 KM i privrednom subjektu MENPROM d.o.o. u iznosu od 15.000,00 KM.

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je slijedom vlastitih saznanja provelo preliminarne aktivnosti na prikupljanju podataka i dokumentacije kako bi utvrdilo postojanje koncentracije na tržištu nastale zajedničkim ulaganjem, i to osnivanjem privrednog subjekta Eko život d.o.o. iz Tuzle.

Učesnici koncentrаcije su privredni subjekti BINGO d.o.o. iz Tuzle i TESCO d.o.o. iz Tuzle, kojim zajedničkim ulaganjem je nastao privredni subjekt EKO ŽIVOT d.o.o. iz Tuzle.

Privredni subjekt BINGO ima sljedeća povezana društva u Bosni i Hercegovini: C.D.E.B. Trgovačko društvo d.o.o. Sarajevo, “Wilson”, “Kaletex”, “Autosaobraćaj”, “Kvin”, “Transservis” – trgovina”, “Tuzla-remont” , “Trgovina na veliko i malo”, “DUKA & BOSNA”.

Privredni subjekt TESCO nema povezanih društava. Privredni subjekt MENPROM također nema povezanih društava.

(N1)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar