“Treći svjetski rat je već počeo”: NATO će bombardovati separatiste u Ukrajini?

0

Ukrajinski parlamentarac Vadim Denisenko, član bloka predsjednika Petra Porošenka, nada se da će NATO izvršiti avio udare po položajima ruskih snaga na istoku zemlje.

On je za ukrajinski tv “Kanal 5” naveo da će se to desiti za nekoliko mjeseci.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Denisenko objašnjava da je NATO ponekad spor u donošenju odluka, i kao primjer navodi da se tek sada kreće sa “dostavom oružja za Ukrajinu”.

‘Treći rat je već počeo’

Po mišljenju njemačkog pisca, nobelovca Güntera Grassa, treći svetski rat je već u punom zamahu, i dodao je da se radi o nekoj novoj vrsti rata.

Gunter-Grass-at-home-in-L-006

“Ponekad se pitam nije li on već odavno počeo na jedan potpuno drugačiji način nego što to znamo iz Prvog i Drugog svjetskog rata – izjavio je Grass.

On je ukazao da su u međuvremenu razvijene nove borbene forme. Preko interneta mogu da se blokiraju sistemi i da se vode ekonomski ratovi.

“To teče paralelno sa klasičnim ratnim konfliktima, kakve doživljavamo u Ukrajini, Siriji i drugdje, pišu Vesti.

Ovaj 87-godišnjak ne vjeruje da će mirovni sporazum iz Minska oko Ukrajine dugo trajati, jer “ni na jednoj od strana ne postoji potpuna kontrola nad njihovim trupama”.

“Idući korak biće pokretanje vazdušnih napada, ali na to ćemo morati pričekati još tri ili četiri mjeseca”, smatra Denisenko.

Analitičari podvlače da je indikativna činjenca da je ovaj zastupnik iz bloka predsjednika Porošenka.

U slučaju da dođe do takvog senarija, to bi značilo i otvoren ulazak Rusije u sukob te upotrebu ruske PVO i ruskih vazdušnih snaga, odnosno otvoreni sukob NATO-a i Rusije – objašnjavaju stručnjaci.