Traži se djevojčica sa slike: Nestala je u Potočarima 12. jula 1995. godine

U vrijeme nestanka imala je 7 godina i 10 mjeseci.

Na fotografiji koja ovih dana kruži društvenim mrežamana vidi se Selma u Izbjegličkom kampu u Kladnju, nastala je dan ili dva dana poslije pada Srebrenice, piše “Avaz“.

Selma Musić rođena je 17. septembra 1987. godine u Bukovici, opština Vlasenica.

Od 12. jula 1995. godine izgubio joj se svaki trag.

Ubrzo je objavljena i druga fotografija na kojoj se vidi nestala djevojčica. Ona je nastala u Izbjegličkom Kampu u Dubravama kod Tuzle. Na prvoj fotografiji se vidi Selma sa crvenim džemperčićem u ruci, tada je bila na području Starić, Ravne kod Kladnja ta je slika uslikana nakon sto je prebačena iz Potočara u Kladanj.

Na novoj fotografiji se vidi da je bila u Izbjegličkom kampu u Dubravama. Na obje fotografije je primijetno da je imala problem sa lijevom rukom, najvjerovatnije usljed posljedica inekcije koja joj je povrijedila nerve ruke, kao i lijeve noge.

Roditelji su potvrdili da se na fotografijama nalazi Selma.

Sumnja se da je ona kidnapovana ili se zagubila u masi ljudi koji su pokušali pobjeći iz haosa u Srebrenici.

Tražena je i u Italiji ali bezuspješno. Još uvijek ne postoje dokazi ukoliko je živa da je u Italiji, navodi se na stranici koja vodi pretragu.

Mnogo djece je krajem jula prebačeno u Italiju, i pronađeni su tek nakon dosta vremena.

Sumnja se da je i Selma imala istu sudbinu kao i ostala djeca u to vrijeme ukoliko je živa.

Ukoliko je Selma živa njeno ime je najvjerovatnije promijenjeno u neko drugo ime, i trenutno bi imala 32 godine.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar