Tramp hvali Vašington: Sjajan posao su odradili, uhapsili su mnogo ljudi

Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) komentira je na svom Twitter nalogu jučerašnje proteste povodom smrti Džordža Flojda (George Floyd) u Vašingtonu, hvaleći se da glavni grad nije imao problema.
– Vašington sinoć nije imao problema. Mnogo hapšenja. Svi su uradili sjajan posao – napisao je predsednik u tvitu i dodao: “Snažna sila. Dominacija. Isto tako, Mineapolis je bio sjajan”.
Guardian piše da su jučerašnji protesti u prestonici bili obilježeni bacanjem suzavca na mirne demonstrante u blizini Bijele kuće, a snage sigurnosti rastjerale su demonstrante pola sata prije stupanja na snagu policijskog sata.
Više od 7.200 ljudi uhapšeno je tokom nereda koji su se u 43 američka grada dogodili tokom prošlog vikenda.
Kako prenosi BBC, uhapšeni su između ostalog optuženi za provalništvo, podmetanje požara, teške fižičke napade i učestvovanje u neredima.
 
Do hapšenja je došlo pošto su se protesti zbog policijske brutalnosti nad Afroamerikancima proširili čitavom zemljom, a mnoge od tih demonstracija se pretvorile u nasilne, uz slučajeve vandalizma, podmetanja požara i pljački.
Okupivši se uprkos policijskom satu, demonstranti su se sukobili sa policijom u Vašingtonu, Njujorku, Los Anđelesu, San Francisku i drugim gradovima, a organi reda su na njih bacali suzavac, usljed čega su optuživani za prekomjernu primjenu sile.
 
 

Možda vam se svidi

Leave A Reply