Trajna šminka usana,obrva i očiju: koliko košta, koliko boli i kako da bude što prirodnija

0

Trajna šminka obično traje od 3 do 5 godina, ali neke nijanse mogu da se održe čak i čitavu deceniju. Naravno, neophodno je povremeno obnavljanje a tom prilikom možete i da korigujete nijansu.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U čemu je, zapravo, razlika između ove dve tehnike ulepšavanja?

I šta je istina a šta su zablude o tome koliko trajna šminka boli i da li je skupa, piše Lepaisrećna
1. Trajna šminka izgleda neprirodno
Možda je ranije, pre 10-15 godina, ovaj proces izgledao složeno a efekat nije uvek izgledao previše prirodno.

Međutim, vremena su se promenila. Žene sve više žele da izgledaju prirodno i zato ova oblast estetske medicine stalno napreduje.Sve ove tehnike prvenstveno su usmerene na to da se lepota naglasi na prirodan način.

Zato se dobar stručnjak za trajnu šminku, u izboru pigmenta, po pravilu fokusira na izgled klijenta i izbor tonova koji su najbliži njegovim prirodnim nijansama.

Postupak trajne šminke omogućava da se uklone različite nesavršenosti: da obrve deluju punije, ali i da se manje primećuje neka asimetrija na licu. Može se maskirati pigmentacija, tragovi od akni ili čak i postoperativni ožiljci.

Ako želite da, na primer, lice izgleda vedrije – obratite se specijalisti za trajnu šminku – on će vam predložiti šta se može učiniti. 2. Nanošenje trajne šminke boli
Bol izazvan nanošenjem trajne šminke obično se preuveličava.

Trenutno se koristi vrlo delikatna oprema koja ne oštećuje nervne završetke i krvne sudove. Takođe treba uzeti u obzir da se trajna šminka radi pod lokalnom anestezijom.

Bol postupka može se povećati tokom menstrualnog ciklusa, kada su žene u osetljivom stanju.

Nakon postupka, potrebno je strogo poštovati uputstva stručnjaka – imajte na umu da se u slučaju kože koja je podvrgnuta ovom procesu, javlja sloj koji ne treba dodirivati.