Tragična sudbina dobrog Bosanca Smaje: Mučki ubijen u sjedištu svoje firme

Na groblju Kovači u Hrasnici, danas je u prisustvu stotina prijatelja, poznanika, komšija i rodbine, obavljena dženaza Smaji Miropiji (49), Bosancu koji ubijen u gradiću Bowling Green u američkoj saveznoj državi Kentucky.

Smajo je u Ameriku otišao prije oko dvije decenije, sa svojom porodicom, trbuhom za kruhom. Kao i većina naših ljudi, rada i posla se nije bojao.

Godinama je radio i svojim radom stvorio vlastitu firmu za transport “Mega Transport” u Kentuckyju, u kojoj je imao više od deset kamiona.

Upravo je u prostorijama svoje firme pronađeno njegovo beživotno tijelo. Pronašao ga ja rođeni brat Arif.

Policija ispred sjedišta firme u kojoj je pronađeno tijelo Miropije (FOTO screenshot / wnky.com)

Zločinci su, nakon što su ubili Smaju, tupim predmetom u potiljak, odlučili zapaliti tijelo i kancelariju, vjerovatno kako bi sakrili dokaze svog zločina.

Prema pričanju rodbine, policija je odmah krenula u akciju. Inače, Bowling Green gdje je Smajo živio s porodicom i radio, gradić je s oko 60-tak hiljada stanovnika, a u kojem stanovnici ne pamte kada se desio neki zločin, a da nije rasvjetljen.

Po svemu sudeći tako će biti i ovaj put.

Ni Smajine ubice neće ostati nekažnjene. Kako nam je ispričao jedan član rodbine, policija je uhvatila dvojicu osumnjičenih (bijelci, Amerikanci) od kojih je jedan već priznao da je zapalio tijelo i kancelariju nakon ubistva. Policija traga još za jednom osobom (tamnoputi državljanin SAD-a) za kojeg se smatra da je naručilac monstruoznog ubistva

Smajo Miropija ukopan je na groblju Kovači u Hrasnici (FOTO E.B. / Fokus.ba)

“Nisam poznavao našeg Smaju lično, ali sam od njegovih komšija, prijatelja i poznanika čuo dosta toliko dobroga. I kada ljudi o vama kažu toliko dobroga i lijepoga, kao što su govorili o Smaji, onda ne možete biti ništa drugo nego dobar čovjek”, kazao je imam koji je predvodio dženazu danas na groblju Kovači u Hrasnici, dijelu Sarajeva gdje je Smajo živio sa porodicom prije nego je odlučio otići u Ameriku u potrazi za boljim životom,prenosi Fokus

Možda vam se svidi

Leave A Reply