Tragična priča glumice: Sin joj je umro na užasan način, nikad se nije oporavila

Tragična priča glumice Romy Schneider fascinira svijet i 38 godina nakon njene smrti.

Nakon toga ta je Njemica rođena u Austriji otišla u Pariz kako bi ponovno izgradila svoju karijeru. Uspjela je postati jedna od najvećih zvijezda francuske kinematografije, pokupila je brojne nagrade i snimala s najvećima od najvećih. Umrla je 1982. godine u Parizu.

Pravim imenom Rosemarie Magdalena Albach, rođena je 1938. godine u Beču u obitelji glumaca, među kojima je bila njena baka Rosa Albach-Retty, njen otac Austrijanac Wolf Albach-Retty i majka Njemica Magda Schneider. Prvih godina života odgajala ju je dadilja, a roditelji su joj se razveli kad je imala sedam godina. Majka je preuzela brigu o njima te usmjerila kćer prema glumi, a brigu o Romynoj karijeri preuzeo je očuh Hans Herbert Blatzheim, za kojeg je kasnije rekla da je pokazivao “nezdrav interes za nju”.

Prvi film “When the White Lilacs Bloom Again” snimila je sa samo 15 godina, a potom je počela glumiti princeze, najprije Viktoriju u “Mädchenjahre einer Königin”, a potom Sissi koju je utjelovila u dva filma.

Na setu “Christine” fatalno se zaljubila u kolegu Alaina Delona te se zbog njega preselila u Pariz. Vrlo brzo objavili su zaruke.

U isto su se vrijeme obožavali, ali i toliko svađali da bi on odlazio od nje na nekoliko tjedana ili mjeseci, a potom se vraćao. Veza je pukla kad je ona saznala za njegovu aferu u kojoj je dobio sina.

Nakon prekida s Delonom upoznala je filmskog i kazališnog glumca Harryja Meyena, koji je zbog nje ostavio suprugu poslije 13 godina braka. Vjenčali su se 1966. godine i dobili sina Davida Christophera. Nakon što je pristala snimiti novi film s Delonom, njen je brak počeo patiti, a od supruga se razvela 1973. godine.

Dvije godine kasnije udala se za svog tajnika Daniela Biasinija, s kojim je dobila kćer Sarah Magdalenu.

1979. godine njen prvi suprug Harry počinio je samoubojstvo, a nju je proganjala grižnja savjesti.

Dvije godine kasnije dogodila se tragedija s kojom se nije mogla nositi. Tijekom boravka u kući roditelja njegovog očuha u Saint-Germain-en-Layeu, njen 15-godišnji sin David odlučio je u dvorište ući penjući se po šiljastoj ogradi. U jednom se trenu poskliznuo, a šiljak mu je probio bedrenu arteriju. Pao je preko ograde, a spas je pokušao naći puzeći do ulaznih vrata, gdje je kucao i zapomagao. Kad je njegov očuh otvorio vrata, dječak je već počeo gubiti svijest zbog velikog gubitka krvi.

 

 

(Kakanj-X / Film i TV – (KX) )

Možda vam se svidi

Leave A Reply