TRAGEDIJA U OSIJEKU Trudnica legla na bombu da bi spasila djecu!

0

Indira Hadža (8), koja je u subotu ranjena u eksploziji ručne bombe u svojoj kući u Bijelom Brdu, preživjela je zahvaljujući brzoj reakciji osječkih hirurga.

Naime, njoj je čelična kuglica iz ručne bombe M75 prošla kroz srce i ostala kod desne dušnice.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

– Ono što možemo reći je da je malena dobro i stabilno, samostalno diše i kontinuirano pratimo njezino stanje. U ovome trenutku bilo bi opasno vaditi tu kuglicu te je do daljnjega nećemo dirati. Kolege koje su bile dežurne u trenutku dolaska djevojčice odradile su odličan posao, što i ne čudi s obzirom na iskustva koja imamo iz vremena Domovinskog rata – rekao nam je pročelnik Odjela za kardijalnu kirurgiju KBC-a Osijek dr. Ranko Ugljen.

Policijski službenici su završili očevid no potrebno je provesti dodatno istraživanje da bi se točno utvrdilo kako je eksplozivno sredstvo dospjelo u obiteljsku kuću i okolnosti u kojima se dogodila eksplozija, rekao je Premec Hini.

Dodao je da je obavljen i očevid na travnatoj površini nedaleko od kuće kako bi se provjerilo ima li indicija koje bi se mogle povezati s tragičnim događajem.

Pojedini internetski portali objavili su kako su djeca pronašla bombu na obližnjem igralištu i donijela je u kuću, što u Policijskoj upravi tijekom očevida nisu mogli potvrditi.

Za malenu Indiru susjedi iz Bijelog Brda, koji su dotrčali u njihovu kuću nakon što su čuli eksploziju, tvrde da je djevojčica i tako ranjena uspjela iz kuće iznijeti svoju dvogodišnju sestricu.

Nevjerojatnu hrabrost, pričaju, pokazala je i njezina majka, koja je u 3. mjesecu trudnoće legla na bombu kako bi spasila svoju djecu.

U policiji ni u ponedjeljak nisu znali ništa više o nepoznatom počinitelju, koji je ostavio bombe na igralištu na rubu sela. Nije gotova ni obdukcija tijela poginulog dječaka Samira (7) i njegove mame Zafire Hadža (36).

Još istražuju kako je ručna bomba, od koje su u subotu poginuli Samir i Zafira te ranjeni sestra Indira i braća Valentino (9) i Jasmin (5), stigla u njihovu kuću.