Tople i tamnije nijanse su poželjne: Hit boje kose za proljeće

Budući da je zimsko vrijeme polako na odlasku, dolaskom proljeća i toplih sunčevih zraka, govorimo o idealnom periodu za promjenu boje kose. Proljeće je nježno, poletno, vedro i svježe, zato ćemo ove sezone voljeti i takve nijanse kose; romantične i lepršave.

Kada govorimo o promjeni frizure, šišanje je definitno jedna od najčešćih odluka, ali promjenom boje kose dobit ćete onu pravu promenu zbog koje ćete se osjećati svježe, obnovljeno i potpuno drugačije.

Ako ne želite drastično da promijenite boju, već da ostanete vjerni postojećoj estetici, s nekoliko ključnih pramenova moguće je promijeniti ton i cjelokupnoj frizuri podariti jednu potpuno novu notu. Ono što ćemo ovog proljeća voljeti su prirodni zemljani tonovi čije nijanse lijepo i sanjivo uokviruju lice, ne odskaču i savršeno pristaju svim odjevnim kombinacijama.

Ono što posebno volimo kod toplih tonova je činjenica da se mogu postići i u plavoj i u smeđoj varijanti, a ne smijemo zanemariti ni crvenu.

Ovoga puta kao tri ključne nijanse nametnule su se bakrene nijanse, čokoladni lješnik i tonovi, a vraća nam se i izrastak u nekoj svjetlijoj nijansi. Bakreni tonovi sjajan su odabir za sve one koji vole tamniju kosu, ali ipak ne žele da imaju, popularnu lješnik nijansu.

Bakrena boja u sebi ima notu crvene što je čini šarmantnom i posebnom jer možete eksperimentirati sa svjetlijom i nešto tamnijom varijantom. Kako bi utisak bio potpun, naglasite frizeru da vam kosu prošara i zlatnastim pigmentom koji će se sjajno uklopiti u cijelu priču.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Looking content but heartbroken on the inside that @villagebake was out of the incredible flourless chocolate cake I’ve become addicted to 😍

Objavu dijeli Jane Aldridge (@seaofshoes) Vel 16, 2019 u 7:19 PST

S druge strane, tamniji čokoladni ili lješnik tonovi su klasik koji je vječno u modi i boja s kojom ne možete pogriješiti. Ova boja jako dobro izgleda i bez pramenova i preliva, ali i u ovom slučaju se možete poigrati s nekoliko svjetlijih nijansi u kosi kako bi se dobio utisak preliva boje, a sto se tiče plavuša, u modu se vraća izrastak koji obožavamo jer nam omogućava da budemo ležerniji što se tiče odlazaka frizeru i ne zahtjeva često farbanje.

Savršena kombinacija je tamniji izrastak i nekoliko nijansi svjetliji ostatak kose jer ćete tako postići lijepi balans i izrastak neće previše odskakati i izgledati neuredno. Ovo je idealna ljetnja boja kada nam frizer možda jednostavno nije dostupan, a svejedno želimo da nam kosa izgleda lijepo i privlačno, piše “Fashion“

Možda vam se svidi

Leave A Reply