Top 7 najtoplijih destinacija svijeta za doček Nove godine

Zašto ne biste ove godine pobjegli od svih rođaka i prijatelja i blagdane proveli negdje ispod palme s koktelom u ruci? U tu smo svrhu smo za vas pronašli najidealnije destinacije za nadolazeće blagdane. Jedini kriterij bio nam je +30 stepeni.

 Guanacaste, Kostarika
Smještena na sjevernoj obali Kostarike, ova je destinacija postala poprilično popularna među turistima, kada prestane kišno razdoblje i temperature se popnu na toplih 35 stepeni. Netaknuta priroda, vulkani i plaže koje oduzimaju dah nude razne mogućnosti za one koji žele aktivnostima prožet odmor i doček Nove godine. 

Bahami
Glavna sezona na Bahamima , s prosječnom temperaturom u septembru od oko 25 stepeni celzijevih. U glavnome gradu Nassauu i njegovoj okolici nalazi se velik broj super luksuznih resorta. Za vrijemeblagdana na Bahamima se održava svjetski poznat festival Junkanoo, koji traje od 26. septembra do 01. novembra. Ako ste shopingholičar Bahami su svakako destinacija po vašem ukusu – svakako posjetite Bay Street u kojoj se nalaze mnogobrojni duty free shoppovi.

Bahami (Foto: Google View)

Puerto Rico
Ovaj tropski raj, smješten između Karipskog mora i Atlantskog oceana može se podičiti konstantnim temperaturama tijekom cijele godine. U prosjeku se kreću oko 29 stepeni. Ako vam više odgovara istraživanje od izležavanja na plaži, svakako trebate posjetiti nacionalni park El Yunque, ali i svjetski poznatu tvornicu ruma Baccardi.Rio de Janeiro
Od vrućih koraka sambe do sveprisutnih tangi Rio odiše svojom seksualnošću. Ako se uputite u Rio za blagdane nikako nemojte rezervirati novogodišnji doček u nekom od restorana, ili ostati u hotelu – svakako se uputite u grad i uživajte sa rasplesanim stanovnicima. Tko zna, možda vas netko sa sambom uvede u Novu godinu. A ako biste htjeli novu dočekati s nogama u moru, plaža Copacabana definitivno je pravi izbor za vas – imajte na umu da je obavezan odjevni predmet – crvene tange. Za žene, naravno…

Grenadini
Ljenčarenje je najbolji izbor za ove otoke. Provedite dane novogodišnjeg odmora drijemajući, sunčajući se i opuštajući na plažama otoka Mustique i St. Vincent. Kad vam dosadi izležavanje možete se opustiti uz masažu na plaži, ili pak na plutajućem splavu, ili možda upisati tečaj ronjenja i istražiti podmorje koraljnih grebena.

Tajland
Majka svih partija je novogodišnji tulum na plaži Koh Pha Ngan. Party počinje kada zađe sunce a traje sve do kasnog popodneva idućeg dana. Završite 2014. večerom uz more i dočekajte 2015. na jednom od najluđih partija na plaži na svijetu. Važno je napomenuti da je party na plaži besplatan za sve posjetitelje resorta Anantara Rasananda Koh Phangan Villa te je cijelu noć osigurano piće i jelo.

Avanturistička putovanja (Foto: thinkstock.com)

Havaji
Ovo vulkansko otočje pruža jedinstven odmor za sve one koji su željni istraživanja, ronjenja, planinarenja, dobre hrane ali i ljenčarenja. Rijetko koja destinacija ima toliko toga za ponuditi na jednome mjestu, a i malo gdje možete uživati u pogledu na snijeg dok se kupate na plaži. Naime, na Velikom otoku nalazi se vulkan čiji vrh svake godine zabijeli snijeg za vrijeme blagdana, a vi možete uživati u pogledu na njega s plaže ispijajući koktele. I gdje drugdje se Djed Mraz vozi u kanuu, nego na Havajima!

Izvor:Punkufer.hr

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.