Tokom redovne kontrole policijski službenici pronašli biljnu materiju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 08.10.2017. godine, u ranim jutarnjim satima, na parking prostoru u mjestu Pečuj, od strane nepoznatog lica je izvršena teška krađa teretnog motornog vozila “VW-Crafter”, Danskih nacionalnih oznaka AY-182-74, vlasništvo lica N.S., iz Danske. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok se poduzimaju intenzivne operativne aktivnosti sa ciljem pronalaska otuđenog vozila i otkrivanja izvršioca ove teške krađe.

Dana 08.10.2017. godine, u poslijepodnevnim satima, u ulici Dobrovoljnih davalaca krvi na broju 4, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari na način da je nepoznato lice, upotrebom podesnog predmeta i fizičke snage, polupalo stakla na teretnom motornom vozilu marke “VW Caddy”, registarskih oznaka J25-M-270, vlasništvo preduzeća “Mervan” d.o.o. Zenica. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, dok se poduzimaju mjere na otkrivanju izvršioca ovog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 08.10.2017. godine, u 01,55 sati, u mjestu Čatići, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „VW Golf”, registarskih oznaka 261-J-909, kojim je upravljao G.A., dok se na mjestu suvozača nalazilo lice G.B., oba lica iz Kaknja. Izvršenim pregledom policijski službenici su kod lica G.B. pronašli biljnu materiju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

 

SAOBRAĆAJ
Žepče

Dana 08.10.2017. godine, u 01,30 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Brezovo Polje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW Golf”, registarskih oznaka A15-T-851, kojim je upravljao H.M., iz Žepča i putničko vozilo “Ford”, registarskih oznaka M29-E-133, kojim je upravljao D.T., iz Zavidovića, koji je u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobio teške tjelesne povrede, kao i njegovi saputnici, lica T.Z. i H.A. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply