TKD “NUR”: Pokrenut projekat “Razvoj i rehabilitacija osoba sa invaliditetom kroz Taekwondo”

Još  jedna lijepa i pozitivna vijest kako za Taekwondo klub Nur tako i za općinu Kakanj. Naime TKD klub Nur je pokrenuo projekat po nazivom” “Razvoj i rehabilitacija osoba sa invaliditetom kroz Taekwondo” , zajedno za udruženjem Zagrljaj.

Iz kluba navode: “Ideja za ovaj projekat proizišla je 21.3. Dan osoba sa Daunovim sindromom, kada smo razmišljali kako da doprinesemo tim osobama.”Ciljevi ovog projekta jesu usavršavanje fizičkih i mentalnih sposobnosti za osobe za sindromima i invaliditetom kroz sport. Na ovaj način želimo približiti i omogućiti treniranje ovog sporta svim stanovnicima ovog grada. Kako navode iz tkd kluba Nur ućešće za ovaj projekat je besplatan. Za treninge i rad zaslužni su treneri koji će uz pomoć psihologa Doma Zdravlja Kakanj i stručnog saradnika iz udruženja Zagrljaj obavljati treninge za osobe sa posebnim potrebama u prostorijama kluba .
Ovaj projekat započinje 28.3 (četvrtak), 19:30 h , prostorije kluba kada je planirano predavanje za članove kluba i u toku kojeg je moguće izvršiti prijavu. Prijava se moze izvrsiti i preko fb stranice “TKD NUR”. Datum i satnica prvog treninga bit će objavljena na stranici kluba.
Pridružite nam se i napredujmo zajedno.

Možda vam se svidi

Leave A Reply