Tinejdžerka zavezala za krevet i ubila starijeg muškarca: Napala ga sa daskom punom eksera

0

Policija je rekla da je došla na poziv 5. novembra, a kad su ušli u kući pronašli su Alberta Černofa, inače veterana, djelimično zavezanog za krevet sa ogromnom ranom na glavi i nekoliko posekotina na grudima. Čovjek je proglašen mrtvim na licu mjesta. Izvori su za “ABC6” rekli da je Černof napadnut daskom punom eksera.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Policija je objavila snimke nadzornih kamera u kući kako bi identifikovala žensku osobu koja je viđena kako napušta Černofovu kuću prije njihovog dolaska. Na snimku se vidi kako je djevojčica prošla kroz dnevnu sobu, oprala ruke u kuhinji i otvorila frižider.

Za ubistvo je, kako prenosi “Njuzvik”, optužena 14-godišnja Adžahne Smaug. Ona je takođe optužena za zataškivanje dokaza, ometanje pravde i posjedovanje predmeta kojim je izvršen zločin. Nešto kasnije je 14-godišnja djevojčica došla sa majkom i dvojicom advokata u policijsku stanicu s namjerom da se preda.
Uhapšena je 8. novembra, a preliminarno saslušanje održaće se 27. novembra, prenio je CNN.

Džejn Roh, portparolka oblasnog tužioca, rekla je da zvaničnici još nisu odlučili da li će se djevojčici suditi kao maloljetnici ili kao odrasloj osobi. Hauard Tejlor, jedan od advokata tinejdžerke, ukazao je da je ona trenutno u maloljetničkom pritvoru.

– Ovo je veoma tužna situacija. Problematična djevojčica. Postoji razlog zašto policija ne govori mnogo. Ima mnogo više detalja u ovoj priči – rekao je Tejlor.

Na pitanje da li je djevojčica žrtva on je odgovorio da “ne bi išao dotle”, ali je ukazao da ubijeni čovjek “takođe nije bio potpuno nevin”.

Černof, kojeg su zvali “ulični mačak”, je bio poznati aktivista za spasavanje životinja u Filadelfiji. Gradska društva za zaštitu životinja su objavila saučešće na svojim nalozima na društvenim medijima. Tako je Tim za brigu i kontrolu nad životinjama naveo je da je zajednica za spasavanje životinja, a posebno mačaka, izgubila divnog čovjeka, prenosi “Blic“.