8.9 C
Kakanj
Nedjelja, 7 Marta, 2021

Temperature će i dalje rasti: Dijelove BiH će pogoditi olujni udari vjetra

Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. U noći na subotu mogući su lokalno i olujni udari juga.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će biti pretežno oblačno vrijeme.

Više sunčanog vremena u sjevernim područjima. Kiša će padati većinom na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne.

Lokalno u centralnim i sjeverozapadnim područjima može padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. U noći na subotu mogući su lokalno i olujni udari juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15 stepeni.

U subotu se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne.

U ostalim područjima slabija kiša. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na planinama sa snijegom.

U noći na ponedjeljak i u nizinama kratkotrajno može padati snijeg. Vjetar umjerene jačine. Prije podne južnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO