U skladu sa obavještenjem Federalnog ministarstva rada i socijalne politike obavještavamo javnost da je Prvi maj/svibanj praznik rada i da se obilježava dva dana (1. i 2. maja/svibnja) kako je to propisano Zakonom o praznicima…
Širom svijeta danas se obilježava Prvi maj – Međunarodni praznik rada. Prema posljednjim podacima u Bosni i Hercegovini preko 540.000 građana nema posao. U dane praznika neće raditi entitetski organi, organi jedinica lokalne samouprave,…
Moj prvi maj nisu roštilji niti putovanja. U ublehaškoj zemlji bogatih političara i ucjenjene sirotinje koja godinama unatrag uopće ne zna šta su to prvomajski prosvjedi radnika, moj prvi maj su svi oni ljudi koji su me naučili kako biti…
Kakanj-x portal i "Online media" svim građankama i građanima Kaknja i cijele Bosne i Hercegovine želi sretan Prvi maj – Međunarodni praznik rada. Sa željom da uskoro dođe vrijeme u kojem će svaki pojedinac imati jednake mogućnosti da…
Nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima obilježit će prvomajske praznike, ali i dane do kraja sedmice. Stabilizacija se očekuje tek u ponedjeljak, potvrdila je za Klix.ba Ismira Ahmović iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Ukoliko…
Proteklih nekoliko godina u Kaknju su zabilježeni slučajevi spaljivanja starih automobilskih guma i drugih vrsta otpada pred prvomajske praznike. Uz podsjećanje kako spaljivanje guma i otpada nije i ne može biti dio prvomajske tradicije,…