Tegeltija je samo svjedok: Marko Pandža i Nermin Alešević osumnjičeni u aferi “Potkivanje”

0

“U konkretnom predmetu istrage, provođenjem istražnih radnji, prikupljeni su dokazi i donesena je naredba o provođenju istrage kojom su obuhvaćeni osumnjičeni Pandža Marko i Alešević Nermin zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 217. KZ BiH (primanje dara ili drugih oblika koristi) i 218. KZ BiH (davanje dara i drugih oblika koristi), a osumnjičeni Alešević i za kazneno djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje iz članka 155. KZ RS.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U navedenom predmetu saslušan je veći broj svjedoka među kojima i predsjednik VSTV BiH Milan Tegeltija.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, nastavlja postupak istrage, i u istom predmetu će nakon donošenja tužiteljske odluke, javnost biti informisana”, navodi se u saopštenju.

“Također saopštavamo, s obzirom da su u posljednje vrijeme, prisutni svakodnevni i intenzivni pritisci na rad VSTV BiH, Tužiteljstva BiH odnosno pravosuđa Bosne i Hercegovine u cjelini, a koji pritisci u određenoj mjeri već počinju ometati redovit rad pravosuđa, da je Tužilaštvo BiH forimiralo predmet gdje će se sa dužnom pažnjom i u skladu sa zakonom, ispitati motivi i razlozi osoba koje putem medija šalju javnosti takve negativne poruke o radu pravosuđa sa ciljem destabilizacije pravosudnog sistema. Također, naglašavamo da se svi predmeti moraju rješavati institucionalno i u skladu sa zakonom”, zaključeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.