TBG BH preuzeo W&P betonare: Vrhunski beton na novim lokacijama

TBG BH d.o.o. Kakanj, kompanija u vlasništvu Tvornice cementa Kakanj i članica njemačke HeidelbergCement Grupe, preuzela je betonare kompanije W&P Beton d.o.o. Ilidža. Od sada će TBG BH beton vrhunske kvalitete plasirati kroz dodatne dvije betonare u Rajlovcu i Zenici. TBG BH ovom akvizicijom jača svoju lidersku poziciju na tržištu gotovih transportnih betona u BiH.

TBG BH Zenica
TBG BH Zenica

„Tržište naše zemlje ima ogromne potencijale za razvoj gdje veoma značajnu ulogu igra građevinski sektor,“ kazala je Ehlimana Šehmehmedović, direktor TBG BH. „Akvizicija imovine kompanije W&P Beton savršeno se uklapa sa našim planovima za jačanje ponude u urbanim centrima države, gdje se očekuju veće investicije. Ojačani sa dvije nove betonare mi sada pored najkvalitetnijeg proizvoda na tržištu imamo i jaku logističku poziciju, i u mogućnosti smo zajedno sa našim partnerima isporučiti vrhunske proizvode i usluge za svaki kompleksni projekat,“ dodaje Šehmehmedović.

U novim betonarama se trenutno radi na rekonstrukciji opreme i uređenju tvorničkih krugova, a primjenit će se novi korporativni dizajn HeidelbergCement Grupe koji sezasniva na zelenoj boji i bijelom logu kompanije.

“Veoma smo ponosni razvojem poslovanja na polju gotovih betona i rastom naših kapaciteta za proizvodnju. Akvizicijom dodatnih betonara jačamo naše kapacitete za opskrbu zahtjevnog tržišta, a našim kupcima omogućavamo bržu dostavu. Računamo na sve ozbiljne i najzahtjevnije infrastrukturne objekte u BiH,a sada imamo još bolju poziciju da ojačamo našu prodajnu logistiku, efikasnost isporuke i ostvarimo dodatne sinergije” rekao je Branimir Muidža, direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku.

U TBG-u očekuju da će prve količine betona iz novopridruženih betonarabiti isporučene već tokom mjeseca jula.

DSC_8795A

Možda vam se svidi

Leave A Reply